Преди дуела с Джокович: Григор Димитров посочи с какво няма да се задоволи в тениса


Преди дуела с Джокович: Григор Димитров посочи с какво няма да се задоволи в тениса
Снимка: Getty Images

1708 0

Първата ракета на България Григор Димитров говори преди 1/16-финалния двубой с Новак Джокович, който му предстои на Australian Open. Хасковлията призна, че е в тениса именно заради сблъсъците с най-добрите и ще се радва да участва в този дуел.

"Психологическото предимство е на страната на Новак. Признавам си, че често беше по-добър от мен във важните моменти. Въпреки това съм оптимистично настроен. И двамата сме в тура от много дълго време. Както той, така и аз се опитвам да се усъвършенствам непрестанно" - започна Гришо пред сайта на ATP.

"Някои от мачовете ни бяха много оспорвани. Има нещо, което трябва да докажа на себе си. Сега се изправям срещу същия играч, но в различен мач. Оценявам всяка възможност да бъда на корта, но не искам да съм в тези мачове само заради участието. Вярвам, че мога да побеждавам играчите като Новак, тъй като съм го правил и преди.

Искам да продължа да се боря. Всеки минава през собствени битки, които са много по-различни от тези на останалите. Това са мачовете, заради които продължавам да играя. Не съм участвал в подобен сблъсък от много време, което е недостатък. Джокович е фаворит, но имам своите шансове.

Това е причината всеки от нас да играе тенис - за да се изправя срещу най-добрите на най-големите кортове. Няма да се задоволя с нищо по-малко. Сигурен съм, че съм способен да играя на най-високо ниво, но няма как да знаем резултата предварително. Ще дам 100% от себе си и ще направя всичко възможно, за да се подготвя по най-добрия начин. Какво ще стане след това - ще видим" - сподели Димитров. Кога ще играят Григор Димитров и Новак Джокович на Australian Open?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички