Григор Димитров и "горещата" серия от победи: За последно биеше толкова... у дома


Григор Димитров и "горещата" серия от победи: За последно биеше толкова... у дома
Снимка: Getty Images

1049 0

Григор Димитров продължава да се радва на чудесни изяви в Шанхай, където участва в турнира от сериите "Мастърс 1000". Хасковлията стигна полуфиналите в надпреварата, след като отстрани четирима съперници до момента.

Безспорно най-впечатляващият успех бе срещу втория в света Карлос Алкарас, като той се наложи и над друг по-високо ранкиран състезател - Карен Хачанов (№14 в света). Александър Вукич и Николас Джари бяха другите му две жертви.

Така той е в серия от четири поредни победи. Това се случва за първи път от Мастърса в Монте Карло през 2022 година. Той е като домашен за Димитров, който живее там вече доста години.

Освен това той бе и последният турнир от тази престижна категория, на който Димитров стига до полуфиналите. В Монте Карло преди над година българинът бе сломен от испанец, който е най-силен именно на клей. Става въпрос за Алехандро Давидович Фокина, който надделя с 2:1 над хасковлията.

Следващият мач в Шанхай пък ще бъде пети полуфинал за Григор Димитров през годината - постижение, невиждано от две години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички