Григор след успеха над Джари: Бях солиден във важните моменти и продължих да вярвам


Григор след успеха над Джари: Бях солиден във важните моменти и продължих да вярвам
Снимка: Getty Images

1999 0

Първата ракета на България Григор Димитров записа нова впечатляваща победа на надпреварата в Шанхай, част от сериите "Мастърс 1000". Хасковлията призна, че не е впечатлен от представянето си срещу Николас Джари, но е играл умно. Звездата ни не пожела да се товари с очаквания, че може да спечели турнира, нищо, че е на полуфинал. 

Запитан дали това, че е достигнал осем полуфинала на Мастърс 1000 до днес му е помогнало да остане спокоен, той заяви: "Предполагам. Има много компоненти, които работеха по правилния начин днес. Той има един от най-добрите сервиси в Тура. Всеки сервис-гейм днес ставаше все по-труден, но във важните моменти аз бях солиден, продължих да вярвам на играта и ударите си и да използвам всяка възможност срещу него".

"В началото не усещах, че се справям по най-добрия начин, постепенно намерих ритъма си. Опитвах да прилагам напрежение върху неговия сервис. Да, победата над Алкарас ми помогна да вярвам в успеха днес. Но това е пореден двубой, нямах много време да мисля върху успеха. Поговорих с екипа, позитивите са налице. Всеки кръг, в който играеш, трябва да преживееш нещата и да се справиш по-добре в следващия мач. До момента нещата вървят добре и трябва да продължа по този начин", продължи той.

Запитан дали фактът, че сред останалите възможни съперници в турнира има само един представител на топ 10 му дава успокоение, Григор отсече: "Не, всеки играе добър тенис. Не мисля, че трябва да поставям допълнително напрежение върху себе си. Няма за какво да мисля оттук насетне. Бил съм на такова ниво, печелил съм Мастърс 1000, чувствам се комфортно, харесват ми тези моменти. За мен е привилегия да играя тук. Срещу когото и да играя, всеки има същите шансове като мен. Аз ще съм концентриран от моята страна на мрежата".

Вижте повече за приказния успех на "новия" Григор Димитров в епичната битка на сервисите срещу гигант в Шанхай (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички