Григор продължава да "лети" с пети полуфинал за сезона, от 2 години не е стигал до подобен успех


Григор продължава да "лети" с пети полуфинал за сезона, от 2 години не е стигал до подобен успех
Снимка: Getty Images

1340 0

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров продължава с великолепното си представяне на Мастърс турнира в Шанхай. Хасковлията победи Николас Джари на 1/4-финалите със 7:6(2), 6:4 и очаква да научи съперника си за полуфинала. Той ще бъде победителят от двойката Андрей Рубльов - Юго Умбер.

Силната 2023 за Григор в цифри

След успеха си днес Григор си осигури класиране на пети полуфинал за 2023 година. Преди това българинът стигна до този етап в надпреварите в Ротердам, Женева, Вашингтон и Чънгду. В Женева стигна до финала, като именно там загуби от Джари, а днес бе първата му победа срещу този съперник. На последния му полуфинал в Чънгду пък бе елиминиран от Александър Зверев.

С днешната си победа над чилиеца Григор си осигури девети полуфинал от Мастърс и първи такъв в Шанхай. Това е първият му полуфинал ATP 1000 от 2021, когато игра в Индиън Уелс. Тези цифри само затвърждават доброто му представяне по време на азиатското му турне.

Впечатляващ бе фактът, че днес Григор Димитров не даде нито една точка за пробив на Джари. От своя страна той стигна до цели 5 такива, но мощният сервис на Джари му позволи да се възползва от само 1. А полуфиналът за Григор вече е с конкретен час, който е много удобен за гледане за всички фенове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички