Григор Димитров бил нервен на старта в Монте Карло, отговори и на въпрос за марковия си бекхенд


Григор Димитров бил нервен на старта в Монте Карло, отговори и на въпрос за марковия си бекхенд
Снимка: Getty Images

1798 0

Първата ракета на България Григор Димитров даде интервю пред "Tennis TV" след експресната си победа над грузинеца Басилашвили в първия кръг на турнира в Монте Карло. Това бе първото излизане на Гришо на червени кортове за сезона и той призна, че е бил леко нервен:

"Бях леко нервен, когато излязох на корта. Странно е да играеш в неделя, защото започваш турнира, но все едно надпреварата все още не е стартирала. С напредването на времето се отпуснах и започнах да се чувствам все по-комфортно. Никога не ме е притеснявала смяната на настилката, макар че клеят е една идея по-специфичен. Тази година започнах подготовката си на червено малко по-късно от обикновено, но исках да дам време на тялото си да отпочине. Също така тук е домът ми, което внася повече комфорт у мен и определено ми помага", каза световният №29.

Относно самите очаквания за турнира в Монте Карло, Григор заяви следното: "Винаги по време на първите няколко турнира на клей се опитвам да се изолирам от собствените си очаквания. Израснал съм на червени кортове и знам, че мога да се справям добре на тази настилка".

Българинът бе попитан и за своя бекхенд с една ръка и това какви предимства му дава изпълнението на "слайс" удари:

"Това бе първият удар, който баща ми ме научи да изпълнявам. Особено за тенисистите, които играем бекхенд с една ръка, слайсът е от огромна важност. Независимо срещу кого се изправяш, ако успявееш да го настроиш правилно, да пласираш ударите си на правилните места, то със сигурност получаваш предимство. Стратегически е много важно да знаеш кога да го използваш и също така никога не е лесно да го изпълняваш. Мисля, че през годините и благодарение на множеството изиграни мачове придобих способността да владея слайса добре, и знам, че мога да нанеса поражения на съперниците си по този начин".

В края на интервюто си 30-годишният тенисист отговори и на въпрос срещу кого не сработва този тип удар: "Срещу Роджър Федерер. Не, шегувам се, той мрази да играя слайс срещу него. Може би Рафа Надал, защото той е левичар и когато топката се движи бавно има достатъчно време, за да се изнесе на форхенд страната си и да атакува. Хората, които изпълняваме бекхенд с една ръка винаги страдаме срещу него, особено на клей!".

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички