След разговор с жената: Бившият №5 в света спира с тениса след Ролан Гарос!


След разговор с жената: Бившият №5 в света спира с тениса след Ролан Гарос!
Снимка: Getty Images/Guliver

1378 0

Тазгодишният турнир от Големия шлем - Ролан Гарос, ще бъде последният в кариерата на Жо-Вилфрид Цонга. Това съобщи самият той във видео, публикувано в социалните мрежи. Бившият №5, който е двукратен полуфиналист на Откритото първенство на Франция, разкри, че това е решение, кото обмисля от много време насам:

"Вече няколко години поне по веднъж на ден се питам "Защо го правя? Защо се наранявам така? Защо полагам всички тези усилия?" Умът ми ми казва, че мога да играя цял живот, но след това тялото ми ми напомня, че вече не мога да демонстрирам онова ниво, което показвах преди", каза роденият в Льо Ман 36-годишен тенисист.

Цонга разкри, че след дълъг разговор със съпругата си е взел решение да излезе на корта на Ролан Гарос за последен път:

"Това ще бъде моят 15-и Ролан Гарос. Това е турнирът, който в най-голяма степен олицетворява всичко, което съм постигнал в кариерата си. Надявам се, че ще успея да остана във форма дотогава и да мога да играя така, както съм го правил винаги досега на този турнир. Искам да спра, докато все още мога сам да направя този избор и мога да се сбогувам с феновете на корта", добави финалистът на Aустрелиън Оупън 2008.

Макар непрестанно да се бореше с контузии през последните години, Цонга може да се похвали с 18 ATP титли. Освен финалът в Мелбърн и двата полуфинала на Ролан Гарос, французинът достига два пъти до полуфиналите на Уимбълдън, както и три пъти до четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ. През 2012 година Цонга спечели и сребърен медал на Олимпийските игри в Лондон, достигайки до финала на турнира на двойки заедно с Мишел Лодра!

Вижте още:

Тенисистите от Русия и Беларус няма да бъдат допуснати до Уимбълдън?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички