Новак Джокович пренаписа историята на тениса преди точно 15 години (ВИДЕО)


Новак Джокович пренаписа историята на тениса преди точно 15 години (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3549 0

Големият сръбски тенисист - Новак Джокович, се представи официално на спортния свят на днешната дата преди 15 години (27 януари 2008 г.), когато за пръв път триумфира на турнир от Големия Шлем.

Преди точно 15 години Ноле успява да се класира за финала на Откритото първенство на Австралия, където побеждава французина Жо-Уилфред Цонга с 3:1 (4-6, 6-4, 6-3, 7-6) и се превръща в първия сръбски тенисист, който триумфира в турнир от Шлема, като съумява да го направи на 20-годишна възраст.

Останалото е история. Джокович се превръща в един от най-добрите тенисисти на своето поколение, той успява да се докосне до величието на имена като Роджър Федерер и Рафаел Надал със своите 21 титли от Големия Шлем.

Той държи рекордите за най-много спечелени пари от наградните фондове на турнирите, в които е участвал - над 164 милиона долара, както и за най-дълго време, прекарано като номер 1 в ранклистата на ATP (373 седмици поред).

Днес Ноле вече е на 35-годишна възраст - по-зрял и по-опитен от всякога. Годините обаче въобще не пречат на неговата форма, тъй като той съумя да се класира на финал на Australian Open за 10 път в своята кариера.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички