Голям скандал в тениса: 1/2-финалист от Големия шлем заподозрян в уреждане на мачове!


Голям скандал в тениса: 1/2-финалист от Големия шлем заподозрян в уреждане на мачове!
Снимка: Getty Images

1890 0

Руснакът Аслан Карацев и грузинецът Николоз Басилашвили са заподозрени в уреждане на мачове, съобщава германският телевизионен канал ZDF, позовавайки се на данни от разследване на Международната тенис федерация.

В миналото и двамата ползваха услугите на беларуския треньор Егор Яцик, който може да е бил организаторът на криминалното дело, анализира медията. Френската полиция вече е разпитвала Яцик през 2020 г. за уреждане на мачове.

"Яцук бе покрай Карацев и Басилашвили в течение на дълги години, като и двамата имаха финансови проблеми в началото на кариерите си. Той винаги е бил около тях в най-тежките моменти, примерно при загуба на места в ранглистата", цитира ZDF треньор, пожелал анонимност.

Германската държавна телевизия разполага с данни за пет мача на Карацев, които са разследвани, съобщава агенция ТАСС. Подозренията се базират на твърде многото залози, направени на тези срещи.

Един от съмнителните е двубоят от първия кръг на турнира на двойки в Щутгарт с участието на руснака, който в момента заема 42-о място в световната ранглиста и има три титли от АТП. Басилашвили пък е 26-и и през кариерата си е спечелил пет трофея.

Самият Карацев заяви, че не е чувал нищо за разследването на германските журналисти. „Не знам за какво говорите ”, лаконичен бе той. През 2021 година Карацев поднесе истинска сензация в световния тенис, след като достигна до полуфиналите на Australian Opem. По пътя си той победи и ракета №1 на България Григор Димитров.

Междувременно излезе обновената световна ранглиста в тениса, в която настъпи пълен хаос след Уимбълдън: шампионът Джокович падна до №7, а Гришо влезе в топ 20

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички