Пълен хаос след Уимбълдън: Шампионът Джокович падна до №7, Гришо влезе в топ 20


Пълен хаос след Уимбълдън: Шампионът Джокович падна до №7, Гришо влезе в топ 20
Снимка: Getty Images

6381 0

Шампионът на Уимбълдън Новак Джокович очаквано се срина до седмото място в световната ранглиста на АТП, макар и да защити титлата си от миналогодишното издание. Причината, разбира се, е решението на АТП Уимбълдън да не носи точки за световната ранглиста.

Джокович спечели Уимбълдън за четвърти пореден път и общо седми в кариерата си, но въпреки това падна с четири позиции и вече е на седмо място в света. Най-добрият български тенисист Григор Димитров пък влезе в топ 20 на света, като вече е 19-и, макар и да отпадна още на старта на Уимбълдън.

Друг любопитен момент около световната ранглиста в тениса е, че легендарният Роджър Федерер вече официално няма ранкинг, след като загуби и последните му останали точки от Уимбълдън. Швейцарецът не е прекратил кариерата си, но лекува травма, заради която не е играл от много време.

Интересен факт е, че първият и вторият в света не играха на Уимбълдън - руснакът Даниил Медведев не бе допуснат от организаторите заради войната в Украйна, докато Александър Зверев лекува контузия. Рафаел Надал е трети в света, а след него следват Стефанос Циципас, Каспер Рууд, Карлос Алкарас, Новак Джокович, Андрей Рубльов, Феликс Оже-Алиасим и Яник Синер.

След триумфа на Уимбълдън пък Джокович заяви, че ако условията не се променят, няма да играе на US Open.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички