Шефът на руския тенис изригна: Спечелихме Уимбълдън!


Шефът на руския тенис изригна: Спечелихме Уимбълдън!
Снимка: Getty Images

1769 0

Президентът на руския тенис Шамил Тарпишев похвали Елена Рибакина за триумфа й на Уимбълдън като триумф за Русия, определяйки тенисистката като „наш продукт“. Родената в Москва Рибакина, която надигра Онс Жабер във финала, заигра за Казахстан през 2018. В резултат на това, тя избегна наложената забрана върху руски и беларуски играчи да участват на Ол Ингланд Клъб тази година заради руската инвазия в Украйна.

„Това е страхотно! Поздравления Рибакина! Спечелихме турнира Уимбълдън“, бе цитиран Тарпишев от руската информационна агенция РИА Новости. Когато 23-годишната Рибакина си гарантира място във финала след успех над бившата шампионка Симона Халеп, Тарпишев отново се прояви със свое изказване.

„Страхотно е, че Елена ще играе на финала в Уимбълдън, тя е наш продукт. Разбира се, чудесно е, че тя печели. Ще й стискаме палци във финала“, каза президентът на Руската тенис федерация.

Рибакина сподели, че е спряла да играе за Русия, след като Казахстан й обещал по-добра финансова и тренировъчна подкрепа. Тя е една от няколко тенисисти, които заиграха за Казахстан в последните години.

Финалът при мъжете пък противопоставя Новак Джокович и Ник Кирьос - следете НА ЖИВО в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички