Експертите са категорични: Само чудо ще спре Григор Димитров


Експертите са категорични: Само чудо ще спре Григор Димитров
Снимка: Getty Images

11946 0

Григор Димитров продължава да се радва на чудесна форма и вече над половин година играе прекрасен тенис (с изключение на няколко мача, които се броят на пръстите на едната ръка). Напълно закономерно и очаквано това му позволи да се завърне в топ 10.

Неслучайно е и сред най-силните състезатели през календарната 2024-та. 32-годишният българин кара "ренесанса" на кариерата си, за който целият тенис свят говори. Самият Димитров отдава това на опита, който е натрупал, както и на спокойствието, че нищо не е на всяка цена.

Той започна успешно и сезона на клей, въпреки че сам призна, че за първи път в кариерата му не е имал никакво време за почивка и за плавно преминаване към различна настилка, след като стигна финала на турнира в Маями.

Още: Григор Димитров - Кецманович по ТВ: Кога и къде да гледаме Гришо на тенис турнира в Монте Карло?

Сега се впусна в трета поредна надпревара от категориите "Мастърс 1000", но на клей. Започна успешно срещу представителя на домакините в Монте Карло - Валентин Вашело. След срещата Григор призна, че е бил далеч от най-доброто си ниво и изисква повече.

Надеждите са, че докато стигне до най-големите мачове, ще успее да напипа своя ритъм на клей и да влезе в чудесна форма и на тази настилка. Вторият съперник в Монако е Миомир Кецманович - 24-годишният сърбин, който е под номер 66 в световната ранглиста.

Григор Димитров се е насочил към Холгер Руне: Тотален фаворит е срещу Кецманович

Григор Димитров срещу Миомир Кецманович

Специалисти, анализатори и букмейкъри поставят Григор Димитров в ролята на абсолютен фаворит срещу третата ракета на западната ни съседка. Обединяват се около мнението, че само чудо ще спре Гришо да се класира на 1/8-финалната фаза.

А там вече потенциално може да срещне и първия поставен съперник, който дори е по-високо ранкиран от него. Става въпрос за седмия в света Холгер Руне. На 1/16-финалите датчанинът се изправя срещу Сумит Нагал (номер 93 в света), който се превърна в първия индиец, стигнал до тази фаза на Мастърс на клей.

Още: Жалко: Големият фаворит в Монте Карло - Карлос Алкарас, се отказа заради контузия

Часове преди мача пък самият Григор Димитров за първи път говори по тема за проблем, който никога преди не е имал.

Голяма изненада: Григор Димитров се изправя не срещу когото очакваше в Монте Карло

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички