"Имам проблем - за първи път ми се случва": Григор Димитров говори по тема, която никога не бе коментирал


"Имам проблем - за първи път ми се случва": Григор Димитров говори по тема, която никога не бе коментирал
Снимка: Getty Images

52000 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интервю, докато се провежда турнирът в Монте Карло (Мастърс 1000). 32-годишният хасковлия засегна любопитна тема, която не бе коментирал до този момент.

От една страна той споделя как не може да се наслади на някои големи успехи, просто защото веднага след това идва следващото изпитание. Точно такъв бе случаят сега - стигна финал в Маями, но няколко дни след това започна сезонът на клей в Монте Карло.

ПРИ РЕКОРДЕН НАГРАДЕН ФОНД: ГРИГОР ДИМИТРОВ СИ ТРЪГНА С КОЛОСАЛНА СУМА ПАРИ ОТ МОНТЕ КАРЛО

Григор Димитров говори за новите проблеми, които са се появили покрай тенис успехите му

Григор Димитров с искрено интервю

"Понякога трябва да платиш цената за едно нещо с друго нещо. Ако се замислим - след този невероятен турнир, колко хубаво би било да се бях прибрал вкъщи и да имам ваканция от пет дни в Италия. Вместо това се прибрах вкъщи и след по-малко от 24 часа вече бях обратно на корта.

Имам предвид, че това ти бърка в главата малко, защото си казваш: "Чакай малко, постигна нещо много, много добро, но изведнъж дори нямаш време да го осъзнаеш, да му се насладиш". Мисля, че е възможно да останеш свързан с това, което правиш, но и в същото време да му се наслаждаваш, да го оценяваш и да си благодарен" - започна Григор.

Още: Жалко: Големият фаворит в Монте Карло - Карлос Алкарас, се отказа заради контузия

Димитров изрично поясни, че все пак се радва на това нещо и че това е "хубав проблем". Българинът призна, че никога преди не му се е случвало да няма време да се подготви за смяна на настилките и че това е най-бързата такава, която е правил.

"Това е страхотно нещо, честно, това е хубав проблем, който да имаш. Просто трябва да разбера как да се възстановявам по-бързо. Как мога да превърна това в мое предимство. В миналото винаги съм имал време да се приготвя (бел. ред. за сезона на клей). Това е един от случаите, в които най-бързо съм сменил настилки на корта в живота ми. Опитвам се да се сетя дали ми се е случвало нещо подобно - но не се е.

Още: "Миофасциално самоосвобождаване": Нов суперкомплимент към Григор Димитров (ВИДЕО)

Тези победи, най-доброто, което взимам от тях, са че бях много постоянен през последните месеци. Очевидно - да успея да запиша такива победи една след друга с такава игра и с такава енергия - горд съм" - сподели още той. Междувременно, след голяма изненада стана ясно, че Григор Димитров ще играе не срещу когото очакваше в Монте Карло.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички