Голяма изненада: Григор Димитров се изправя не срещу когото очакваше в Монте Карло


Голяма изненада: Григор Димитров се изправя не срещу когото очакваше в Монте Карло
Снимка: Getty Images

20337 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров научи своя съперник за втория кръг на турнира в Монте Карло, част от престижните серии "Мастърс 1000". Това е 24-годишният сърбин Миомир Кецманович, който се намира на 66-о място в световната ранглиста.

Това развитие е до голяма степен изненадващо, тъй като специалисти, анализатори и букмейкъри поставяха Кецманович в ролята на сериозен аутсайдер в мача срещу Матео Беретини. В крайна сметка обаче италианецът загуби с 0:2 сета (3:6, 1:6 в отделните части за близо 1 час и 10 минути игра).

Григор Димитров и Миомир Кецманович имат само 1 мач до момента

Кецманович си осигури мач с Гришо

Очаква се българинът и сърбинът да се изправят един срещу друг в сряда (10 април), като това зависи и от метеорологичните условия. До този момент те са се срещали само веднъж - в Акапулко през 2021 година, когато Димитров спечели с 2:0 сета без особено затруднения (6:4, 6:2 в отделните части).

Колкото до сблъсъка между Кецманович и Беретини - сърбинът завърши с 4 аса и 0 двойни грешки срещу по един ас и едва двойна грешка за опонента. Той вкарваше доста по-малко първия си сервис (59% срещу 70%), но пък печелеше почти всяка точка там - 80% от тях срещу 48% точки, които италианецът спечели при свой вкаран първи сервис.

При вторите сервиси и двамата имаха процент под 50 - 48% спечелени точки на втори сервис за Кецманович и 36% за Беретини. Уинърите бяха почти поравно (13 срещу 12 за победителя), но непредизвиканите грешки бяха два пъти повече за Беретини - 16 срещу 8.

И след като в първите два гейма от мача сервиращите се представиха добре, последваха три поредни пробива, след които Кецманович поведе с 3:2 и след това затвърди пробива си. Накрая направи нов брейк в деветия гейм, за да спечели първата част. Вторият сет пък бе напълно безпроблемен за него - той поведе набързо с 4:0 и въпреки че трябваше да отбива точка за пробив в петия, се справи и накрая спечели частта с 6:1.

Междувременно Григор Димитров потвърди участие на още един много силен турнир - ще мери сили с Джокович, Надал, Алкарас и Синер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички