Жалко: Големият фаворит в Монте Карло - Карлос Алкарас, се отказа заради контузия


Жалко: Големият фаворит в Монте Карло - Карлос Алкарас, се отказа заради контузия
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

24729 0

Лоша новина сполетя тенис феновете за първия за годината престижен турнир на клей - надпреварата в Монте Карло, част от сериите "Мастърс 1000". Големият фаворит за трофея Карлос Алкарас се отказа поради контузия току преди да започне и няма да може да вземе участие.

Карлос Алкарас се отказа от Мастърса в Монте Карло заради контузия

Контузия спря Карлос Алкарас за Монте Карло

Така отпада големият фаворит за трофея. Въпреки че е трети поставен в схемата, именно клеят е най-силната настилка на испанеца, което не важи за Новак Джокович и Яник Синер и заради което Карлитос бе сочен от букмейкърите за фаворит в турнира.

Алкарас трябваше да започне от втория кръг, където щеше да се сблъска с Феликс Оже-Алиасим. Контузия в дясната ръка обаче не му позволява да участва, въпреки че до последния възможен момент се е опитвал да се подготви. Това призна самият той.

"Трудих се в Монте Карло и се опитвах да се възстановя до последната минута от контузен объл пронатор в дясната ми ръка, но това не беше възможно и аз не мога да играя. Наистина очаквах с нетърпение да играя тук... Ще се видим следващата година" - написа той във всичките си канали в социалните мрежи.

"Дано се чувстваш по-добре по-скоро и ще се видим отново през следващата година" - пък написаха от профила на турнира в Монте Карло чрез публикация в социалната мрежа Twitter (X).

В отсъствието на Карлитос във фаворит се превръща най-силно представящият се тенисист през 2024-та година - Яник Синер. Именно италианецът би очаквал Григор на 1/4-финал, след като го победи в спора за трофея в Маями само преди дни. Междувременно пък стана ясно, че Григор Димитров ще се изправи не срещу когото очакваше в Монте Карло след ИЗНЕНАДА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички