Джокович се завърна в Мелбърн с мощен старт на похода си към десетата титла в Австралия


Джокович се завърна в Мелбърн с мощен старт на похода си към десетата титла в Австралия
Снимка: Getty Images

1627 0

Новак Джокович започна похода си към 10-ти триумф на турнира по тенис от Големия шлем-Australian Open. Ноле се завърна на Централния корт в Мелбърн след скандала миналата година, когато го депортираха от Австралия заради отказа му да се ваксинира срещу коронавируса.

Той стартира кампанията си с категоричен успех над Роберто Карбалес Баена с 6:3, 6:4, 6:0. Сърбинът се справи със съперника си за малко над 2 часа игра.

Джокович бе във вихъра си и даде само 7 гейма на испанеца, който под №75 в световната ранглиста при мъжете. В третия сет сърбинът върза и „геврек“ на съперника си.

Ноле завърши с девет аса и една двойна грешка, като загуби само шест точки на първи сервис в целия мач, спаси и трите възможности за пробив пред Карбалес Баена, които дойдоха в първия сет, и приключи с 39 уинъра и 21 непредизвикани грешки.

В спор за място в трети кръг, където потенциален негов съперник е първата ни ракета Григор Димитров, той ще играе с победителя от мача между квалификанта Енцо Куако от Франция и боливиеца Уго Делиен.

За втори кръг се класира и 13-ият в света Александър Зверев. Германецът, който бе аут от кортовете за дълго време след изкълчването на глезена в полуфиналите на Ролан Гарос срещу Рафаел Надал, се завърна в официален мач с петсетова победа след обрат срещу „щастливия губещ“ от Перу Хуан Пабло Варилас – 4:6, 6:1, 5:7, 7:6 (3), 6:4, за над четири часа игра.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Джокович каза таи ли злоба към Австралия след скандала миналата година

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички