Новак Джокович напусна открита тренировка срещу Данийл Медведев заради контузия


Новак Джокович напусна открита тренировка срещу Данийл Медведев заради контузия
Снимка: Getty Images

1291 0

Няколко дни преди началото на Откритото първенство на Австралия по тенис Новак Джокович сериозно притесни феновете си на открита за публиката тренировка срещу руснака Данийл Медведев. Сърбинът, който жадува за шампионски реванш в Австралия заради позорното си депортиране от страната миналия януари заради липса на ваксинация, трябваше да се оттегли днес от корта по средата на планираните 75 минути на тренировката.

Причината, поради която Джокович трябваше да напусне този тренировъчен мач с Медведев, бе проблемите му с лявото коляно, които го изтормозиха и на финала на турнира в Аделаида срещу Корда, спечелен с 2-1 сета.

На демонстративния мач с Медведев сърбинът загуби 4:6 първия сет и реши да приключи участието си, след като на няколко пъти имаше лекарска помощ за него.

Дали става дума за реален проблем, или за психологически игрички със съперниците, ще се разбере скоро – Откритото първенство на Австралия започва в понеделник.

В петък Джокович има планиран друг подобен демонстративен мач срещу местния любимец Кирьос. В Мелбърн Ноле ще гони 10-ата си титла в Откритото първенство на Австралия, за да се изравни с Надал с по 22 победи в турнири от Големия шлем.

А ето и къде се намират българските тенисисти в ранглистата на АТП преди старта на Откритото първенство на Австралия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички