Притеснен ли е Джокович заради травмата? Новак със силни и емоционални думи преди старта в Мелбърн


Притеснен ли е Джокович заради травмата? Новак със силни и емоционални думи преди старта в Мелбърн
Снимка: Getty Images

1336 0

Бившият №1 в световния тенис при мъжете Новак Джокович сподели, че "има добри шансове" да спечели титлата от Откритото първенство на Австралия, което започва в понеделник. Ноле ще преследва десета титла в Мелбърн, след като преди година не бе допуснат до участие заради ковид ограниченията.

Сърбинът не скри, че има леки притеснения заради проблема в сухожилието, който го измъчва през последните дни.

 „Това е проблем през последните седем дни, но мисля, че не е голям проблем. Засега успявам да тренирам, да играя точки, да правя тренировъчни сетове. Това е добър знак. Разбира се, съм по-внимателен, не давам максимума на тренировките, за да съхраня енергия за следващата седмица. Надявам се, че контузията няма да ми създаде проблеми“, коментира Джокера.

Имам добри шансове, винаги считам, че имам добри шансове. Давам всичко от себе си в тренировките. Има много млади тенисисти, които са гладни за успехи, искат да печелят. Искам да ми вземат скалпа на голямата сцена. Но аз имам опит в такива ситуации и това ми помага. Защото знам, че когато съм здрав и играя най-добрия си тенис, мога да победя всеки на Род Лейвър Арина", допълни Джокович, който ще се опита да изравни рекорда на Рафаел Надал от 22 титли от Големия шлем.

Джокович ще срещне испанеца Пабло Карбайес Баена в първия кръг в Австралия. Аустрелиън Оупън 2023 ще се проведе в периода 16-29 януари.

ВИЖТЕ ОЩЕ: "Изчезвай": Новак Джокович се разкрещя и изгони брат си от финала, за да спечели трофея (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички