Джокович с емоционална реч след триумфа с рекордната 23-та титла от „Големия шлем“


Джокович с емоционална реч след триумфа с рекордната 23-та титла от „Големия шлем“
Снимка: GettyImages

2135 0

Новак Джокович пренаписа историята на тениса, след като спечели 23-та си титла от турнир от „Големия шлем“, след като триумфира за трети път с трофея от „Ролан Гарос“. Ноле получи купата от ръцете на Яник Ноа. След това сърбинът дръпна вдъхновяваща реч. Той призна, че в Париж винаги му е било най-трудно и поставянето на рекорда именно там за него има специално значение.

РАЗТЪРСВАЩАТА РЕЧ НА ВЕЛИКИЯ ДЖОКОВИЧ

"Още веднъж искам да благодаря за специалното отношение. Привилегия е за мене да споделя този момент. Едва ли е съвпадение, ча точно тук взех 23-ата си титла, защото тук винаги ми е било най-трудно. Изключително съм горд и доволен. Благодаря за енергията, ентусиазма и положителните емоции", започна изказването си Джокович.

След това Ноле се обърна към противника си на финала Каспер Рууд.

"Поздравления за твоя екип, които са страхотни професионалисти и хора. Съжалявам за резултата, знам колко е трудно. Но ти играеш трети финал в последните си пет участия в Големия шлем и втори пореден тук. Пожелавам ти да побеждаваш всеки, освен мен".

"Огромна чест е за мен да получа купата от ръцете на Яник Ноа. Бях много малък, когато ти Яник, се отказа. Но знам какво огромно влияние имаш върху историята на френския тенис. Благодарен съм на семейството ми, на хората от моя щаб, защото не ме оставиха без подкрепа нито за минутка. Накрая искам да кажа, че ако искаш по-добро бъдеще, трябва да го създадеш. Всичко е в твоите ръце", продължи сърбинът.

"Благодаря на футболните звезди, които дойдоха на мача и ми дадоха подкрепата си – Жиру, Ибрахимович, Мбапе, Том Брейди. За мен е чест да играя пред такива хора, такива звезди", завърши Джокович.

ОТДАДЕНАТА ЧЕСТ ОТ РУУД

Рууд очаквано отдаде заслужената чест на рекордьора Джокович.

 "Това е още един рекорд, с който ти пренаписа историята на нашия спорт. Радвам се, че аз съм човекът, който първи те поздравява за титлата. Продължавай да работиш така и да подобряваш рекорди. Благодаря на организаторите и на хората, които идваха рано сутрин и си тръгваха късно вечер. Не бива да бъдат забравени", заяви норвежецът.

"Не мога да благодаря на всички, но искам да спомена майка ми, баща ми, семейството и щаба ми. Публиката, атмосферата бяха невероятни в тези две седмици. Надявам се, че ще се видим догодина, каза още Рууд.

ВИЖТЕ ТУК РЕПОРТАЖ ОТ ИСТОРИЧЕСКИЯ МАЧ, КОЙТО НАПРАВИ ДЖОКОВИЧ НАЙ-ВЕЛИКИЯТ В ТЕНИСА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички