Джокович, Надал, Алкарас: Всички от топ 50 прекланят глава пред Григор Димитров в красив аспект (ВИДЕО)


Джокович, Надал, Алкарас: Всички от топ 50 прекланят глава пред Григор Димитров в красив аспект (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2804 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров показа добра форма в мача срещу Стефанос Циципас от United Cup. Хасковлията поведе срещу четвъртия в света, но допусна пълен обрат, като в последната част развръзката дойде след тайбрек.

В него Гришо остана на четири точки и малко не му стигна за победата. Самият Стефанос Циципас призна след победата над Григор Димитров, че късмет е липсвал на българина.

По време на срещата коментаторите от Tennis Channel ни информираха за много любопитно постижение на българина. Цитирано от колегите от Tenniskafe - Григор Димитров е с най-бърз топспин бекхенд в топ 50 на световната ранглиста при мъжете.

Той е тенисистът с най-висока средна скорост на топспин бекхенд, а този факт е още по-впечатляващ, предвид факта, че бившият номер 3 в световната ранглиста изпълнява този тип удари с една ръка (далеч по-сигурен се счита ударът с две и е практикуван от много по-голямата част от състезателите).

Гришо изпълнява топспин бекхенд със средна скорост от 123 км/ч. С 1 км/ч по-малко от него са Денис Шаповалов, Александър Зверев, Марин Чилич и Борна Чорич. Бекхендът на Димитров е и един от най-красивите в Тура.

Това е и основна причина Tennis TV да събере 10-минутна компилация с някои от най-впечатляващите му изпълнения (вижте я по-долу в материала). Освен това от Tennis TV показаха най-добрите удари за всяка от последните 10 години - Григор Димитров е там (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички