Циципас: Ранкингът на Григор Димитров не е най-високият му, но още има сили да се бори с най-добрите


Циципас: Ранкингът на Григор Димитров не е най-високият му, но още има сили да се бори с най-добрите
Снимка: Getty Images

4212 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров бе близо до страхотен успех срещу четвъртия в света Стефанос Циципас на United Cup, но в крайна сметка родният състезател загуби след 1:2 сета. Гъркът се изказа ласкаво за него след края и посочи какво му е липсвало за победата.

"Надявам се, че феновете са се насладили на следобеда в залата. Какво да кажа? И двамата се представихме на много добро ниво, но Григор имаше лош късмет. Бе много близо до победата - една точка в края направи разликата. Трудна победа, но с удоволствие я приемам, защото положих много усилия.

В началото ни беше много трудно заради жегата - радвам се, че затвориха покрива. И двамата играхме на много добро ниво. Опитвах се да се боря и да остана в мача. Знаех, че няма да ми е никак лесно, защото Григор играе много силно през последните години.

Настоящият му ранкинг не е най-високият, който е заемал, но той все още притежава необходимите качества и може да се съревновава с най-добрите в света. Радвам се, че успях да се възползвам от лекото колебание в играта му и да надделея в тайбрека" - сподели Циципас.

Прочетете повече за загубата на Григор Димитров срещу Стефанос Циципас на United Cup.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички