Григор Димитров се доказа като майстор на прогнозите за 2022 - но какво му "избяга" (ВИДЕО)


Григор Димитров се доказа като майстор на прогнозите за 2022 - но какво му "избяга" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2045 0

В началото на тазгодишния сезон от календара на ATP водещи тенисисти бяха помолени да направят прогнози за състезанията през кампанията, както и за представянето на колегите си. Разбира се, Григор Димитров също сподели своите виждания.

Той бе посочил, че най-големият пробив в сезона ще дойде от Карлос Алкарас. Именно младият испанец завърши на първото място в световната ранглиста, но българският състезател скромно отбеляза, че все пак не е очаквал чак толкова голям пробив.

Алкарас спечели пет титли (в това число и трофей от Големия шлем, както и две от "Мастърс" сериите), а освен това завърши годината като най-младия номер 1 в историята на мъжкия тенис.

"Феликс Оже-Алиасим ще спечели първата си титла" - вярваше Григор, като се оказа прав и за това. Канадецът завоюва дебютния си трофей само няколко седмици след прогнозата на Димитров - на турнира в Ротердам. Дебютът на Камерън Нори в топ 10 също е разгадан.

Въпреки това трябва да отбележим, че Димитров не позна, че някой измежду Медведев и Зверев ще завърши годината като лидер в ранглистата при мъжете. Руснакът успя да бъде първи за няколко седмици през пролетта, но завършва като 7-и в света. Зверев пък приключи сезона си с тежка травма.

Самият Григор Димитров направи и равносметка на сезона и 2022 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички