Tennis TV показа най-добрия удар за всяка от последните 10 години - Григор Димитров е там (ВИДЕО)


Tennis TV показа най-добрия удар за всяка от последните 10 години - Григор Димитров е там (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2251 0

По традиция към края на календарната година се показват най-хубавите отигравания в тениса, като често се правят и класации с топ 10 ситуации. Неведнъж най-добрият български тенисист Григор Димитров е попадал там с впечатляващата си техника и нетрадиционните си решения.

Този път обаче Tennis TV се върна назад във времето не само с 12 месеца, но с цели 120. Показани са най-добрите отигравания за всяка година в периода 2013 - 2022 г. А там отново има място за хасковлията.

Григор попада там чрез своето отиграване от 2014 година, което тогава отвя конкуренцията. Димитров сътвори изпълнението на годината в двубой срещу Джак Сок в Стокхолм. На онзи турнир българинът стигна финал, загубен от Томаш Бердих, но на четвъртфиналите събра погледните с това, което стори срещу Сок (можете да го видите по-долу в материала).

В любопитното видео с кое от кое по-добри отигравания има място и за две от емблемите на този спорт през 21-ви век - Новак Джокович и Рафаел Надал. През 2016 година сърбинът спечели гладиаторска топка срещу Матадора в Рим, докато Надал попада там заради брилянтен форхенд уинър по правата срещу Миомир Кецманович през 2020 година.

Има само един тенисист, който да участва с две изпълнения. Става въпрос за Гаел Монфис, който е първенец в това отношение през 2018 и през 2019 година - при това на две различни настилки.

Насладете се на всички изпълнения, включително и на това на първата ракета на България - във видеото по-долу. Научете и как Григор Димитров се доказа като майстор на прогнозите през 2022 година - и кое му "избяга" (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички