Джокович е устремен към рекорда на Федерер във финалите на ATP


Джокович е устремен към рекорда на Федерер във финалите на ATP
Снимка: Getty Images

1317 0

Новак Джокович е устремен към това да завърши изтощителна година на финалите на ATP с триумф в последния за годината турнир за мъже, с което ще изравни и Роджър Федерер по титли от надпреварата на осемте най-добри.

Наскоро коронясан за номер 1 в света за рекордна седма година в кариерата си, сърбинът остана на косъм от постигането на календарен Голям шлем. Загубата от Данийл Медведев в спора за трофея на Ю Ес Оупън през септември дойде след триумфите на Аустрелиън Оупън, Ролан Гарос и Уимбълдън.

Титлата на Ол Ингланд Клъб го изравни с Федерер и Рафаел Надал на кота 20 от Големия шлем, но той ще настигне швейцарския си съперник по титли в заключителния Мастърс на осемте най-добри с шест, ако стигне до успех в Торино, където съревнованието ще дебютира след десетилетие на провеждане в Лондон.

Ноле влиза в добра форма, след като се справи със световния номер 2 Медведев на финала на Мастърса в Париж миналия уикенд, първият му турнир след близо двумесечна пауза. „Не съм играл толкова колкото в предишни години по отношение брой турнири, но имах много изтощителни надпревари, в които участвах, особено в турнирите от Шлема.

Когато казвам изтощителни, нямам предвид само физически, но и емоционални и психически, вероятно за първи път в кариерата ми. Това ме изцеди докрай и просто усещах, че имам нужда от почивка в опит да презаредя батериите и да се подготвя за силен завършек на годината“, започна той пред журналисти.

34-годишният сърбин не е печелил финалите на ATP от 2015-а насам, но няма нито Федерер, нито Надал тази година за съперници, като започва кампанията си за шеста титла срещу Рууд в понеделник следобед.

„Може да бъде количеството енергия, което изразходваш по време на сезона, може би нямаш достатъчно в резервоара за този финален устрем. Да играеш на най-високо ниво срещу осемте най-добри тенисисти в света всеки мач е наистина високо интензивно…може да става въпрос за полупълен резервоар – просто не можеш да играеш на 100% всеки двубой, а това се изисква тук“, завърши той, като отново отказа да коментира дали ще участва на любимия си турнир от Шлема в Мелбърн.

Жребият за финалите на ATP вижте в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички