Циципас зачеркна Надал и Федерер - имало само един голям играч в момента


Циципас зачеркна Надал и Федерер - имало само един голям играч в момента
Снимка: БГНЕС

1447 0

Стефанос Циципас е на мнение, че ще бъде част от следващото "голямо трио" в мъжкия тенис, заедно с Даниил Медведев и Александър Зверев. Гръцкият тенисист също така заяви, че в момента само Новак Джокович е "голям играч" и почти изцяло зачеркна легендарните Роджър Федерер и Рафаел Надал:

"В момента има само един голям играч - Новак Джокович. Той все още е най-добрият в света. Но Даниил Медведев, Александър Зверев и аз сме веднага зад него. Можем да сме следващите трима големи. Наистина вярвам в това", заяви той пред "Bild" и все пак добави, че 40-годишният швейцарец може да направи силно завръщане през следващата година.

А на въпрос на журналисти защо е трудно на по-младите тенисисти да спечелят титла от Големия шлем, Циципас отговори така:

"Всеки играч от топ 10 може да спечели трофей от Големия шлем. Тенисът се развива бързо. Физическото състояние е много важно. Просто всеки детайл е от значение. Ключът е да успееш да печелиш някои мачове, съхранявайки енергия за следващите. Новак Джокович е перфектният пример в последните години. А Даниил Медведев го демонстрира на Откритото първенство на САЩ", смята гръцкият тенисист.

В този линк пък можете да си припомните какво каза наскоро Саша Зверев по адрес на нашият Григор Димитров!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички