Димитър Кузманов спечели първия сет срещу световния №148, но няма да играе 1/2-финал в Германия


Димитър Кузманов спечели първия сет срещу световния №148, но няма да играе 1/2-финал в Германия
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1358 0

Българският тенисист Димитър Кузманов не успя да се класира за 1/2-финалите в турнира на клей от сериите "Чалънджър" в Меербуш, Германия, след като допусна обрат в мача си от 1/4-финалите срещу британеца Ян Хоински.

30-годишният Мико поведе с 1-0 сета, но в крайна сметка инкасира поражение с 1-2 от 27-годишния си опонент. В отделните части - 6:2, 5:7, 3:6, като двубоят продължи 2 часа и 8 минути.

В първия сет Кузманов, който е №207 в ранглистата на ATP, осъществи два пробива - в петия и в седмия гейм, и го затвори от първата открила се възможност.

Вторият вървеше без брейкове и се бе насочил към тайбрек, на българинът загуби подаването си в 12-ия гейм и така се стигна до равенство в сетовете.

В последния трети двамата си размениха по един пробив в третия и в четвъртия гейм, а в осмия Хоински (№148) осъществи още един, който се оказа достатъчен, за да спечели впоследствие срещата от първия появил се мачбол.

Все пак, Димитър Кузманов ще завърне в световния Топ 200 от понеделник, 14-и август, тъй като взе достатъчно за тази цел точки от успеха си над Майкъл Геертс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички