Бивш №3 в света: Григор Димитров беше фотокопие на Роджър Федерер


Бивш №3 в света: Григор Димитров беше фотокопие на Роджър Федерер
Снимка: Getty Images/Guliver

3894 0

Бившият треньор на Роджър Федерер - Иван Любичич, смята, че сравненията с швейцарската легенда са повлияли зле на кариерата на Григор Димитров. Хърватинът заяви, че сравненията с 20-кратния шампион от Голям шлем са вредни и за 21-годишния италианец Лоренцо Музети.

Музети не е копие на Федерер, но Григор е

Любичич не мисли, че Музети има защо да бъде сравняван с Федерер, но за първата ракета на България е уверен, че е "фотокопие" на легендата.

Защо да избягват сравненията?

"Това са опасни приказки. Вижте само какво се случи с Димитров, който наистина беше фотокопие на Роджър. тежки сравнения, които създават очаквания и могат да навредят на играча", каза хърватинът пред "La Gazzetta dello Sport".

Музети е сравняван с швейцареца заради играта с бекхенд с една ръка. Любичич не вижда повод за това.

Защо, според него, сравняват италианеца с Роджър?

"Не мисля, че Лоренцо прилича толкова много на Федерер. Той има страхотна техника, кара те да мечтаеш, но може би искаме да използваме таланта му, за да запълним празнотата от красота, която Роджър остави. Това може да бъде рисковано за човек, който търси своя стил и все още го оформя", категоричен е той.

Пред авторитетното издание бившият номер 3 допълни, е Димитров се е борил да се справи с оприличаването му с Федерер, откакто, още доста млад, беше наречен "Baby Fed". А ето какво, според Григор, отличава голямата тройка от останалите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички