Димитров разкри как успя да сломи Хуркач и изненада: Гледам мач за мач


Димитров разкри как успя да сломи Хуркач и изненада: Гледам мач за мач
Снимка: Getty Images

3206 0

Първата ракета на България Григор Димитров сподели на какво дължи победата си над Хуберт Хуркач в 1/4-финалите на Мастърса в Монте Карло. Той призна, че е концентриран върху надграждането в работата си и не мисли как играе.

"Честно казано, не знам какъв беше ключът към победата днес. Особено в третия сет той повиши нивото си страшно много. Аз можех да навляза повече навътре в корта, знаех, че трябва да бъда достатъчно търпелив. Борих се до последния момент. След 5:5 се успокоих малко повече и си казах: "Чакай да видим какво предстои до края на двубоя", започна Димитров коментара си след мача.

"И за двама ни беше много тежко във финалната фаза. Чувствахме се добре. Усещах, че трябва да стоя над него, да го подложа под напрежение до самия край и това направи разликата. За мен беше важно да връщам топките в игра, усещах, че го карам да не се чувства комфортно на корта. Беше невероятно, особено в първия сет, но и в третия", продължи той.

Относно това, че се класира на първи полуфинал на клей от 2018 г. насам, когато го направи отново в Монте Карло, Димитров заяви: "Гледам мач за мач, работя, това е, което правя. Искам просто да работя. Сезонът на клей не е толкова дълъг, но ти трябва да си готов за определени предизвикателства. Искам просто да надграждам и върху това съм се концентрирал в момента".

"Разбира се, ще бъда разочарован, ако загубя в полуфинала, също и ако сега бях загубил. Но нямаше да бъда твърде суров към себе си", завърши Григор. А ето как завърши за него Мастърсът в Маями. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички