Трисетов трилър изпрати Григор Димитров на 1/2-финал в Монте Карло срещу "екзекутора" на Джокович!


Трисетов трилър изпрати Григор Димитров на 1/2-финал в Монте Карло срещу "екзекутора" на Джокович!
Снимка: Getty Images

13322 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров успя да надвие коравия поляк Хуберт Хуркач с 2:1 сета (6-4, 3-6, 7-6(2), за да се класира за 1/2-финалите на Мастърс турнира в Монте Карло. След близо два часа и половина битка Гришо успя да пречупи Хуркач и да продължи към следващата фаза, където го очаква Алехандро Давидович Фокина, който отстрани световния №1 Новак Джокович.

14-ият в света Хуркач не започна добре срещата и бе пробит рано-рано от Григор, който не пусна инициативата до края на първия сет. В средата на втората част обаче Хуркач успя да се възползва от един брейкбол, който го изведе напред в резултата, а Гришо така и не успя да се върне в сета.

В заключителната трета част Гришо показа колебания на началния си удар и бе пробит още в първия гейм, но веднага се събра и върна пробива в ответния гейм. При 4:4 българинът отново бе пробит от Хуркач, който сервираше за мача. И този път обаче Григор успя да върне пробива и се стигна до 5:5.

Димитров взе подаването си за 6:5, а на сервис на Хуркач стигна до два мачбола, но не успя да ги оползотвори. В тайбрека обаче Гришо бе категоричен на началния си удар и на ретур, като направи два минипробива, с които дръпна сериозно в резултата и спечели със 7:2 точки.

Полуфиналът между Григор Димитров и Алехандро Фокина е в събота (16 април) и ще започне около 14:30 ч. българско време, като отново ще можете да го проследите НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG!

РАЗВОЙ НА МАЧА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ

СЕТ 1 

СЕТ 2

СЕТ 3

0:1 (пробив) - Григор Димитров тръгна много лошо в третата част, след като загуби на свой сервис в откриващия гейм. Хуркач поведе с 30:40 и се възползва от единствения си брейкбол, подхождайки по-агресивно, което даде резултат.

1:1 (пробив) - Гришо отвърна по най-добрия начин на допуснатия пробив. Българинът започна отлично втория гейм и поведе с 30:0, но Хуркач стигна до обрат за 30:40. Григор обаче се задържа в гейма, като изравни, а след това стигна и до точка за пробив, с която върна инкасирания пробив в първия гейм.

2:1 - Този път Димитров бе напълно концентриран върху началния си удар и съумя да спечели подаването си на 15.

2:2 - И Хуберт Хуркач не допусна изненада на свой сервис и даде само точка на Григор.

3:2 - Хуркач поведе с 0:30, но с четири последователни точки Гришо съумя да го обърне и да спечели подаването си.

3:3 - Гейм на 15 за Хуркач.

4:3 - Григор отново излезе напред в резултата в третия сет, давайки само точка на поляка.

4:4 - В осмия гейм от третия сет Гришо имаше невероятен шанс да направи сериозна крачка към полуфиналите, но не се възползва. Българинът стигна до две точки за пробив, но Хуркач се справи и в двете ситуации. В крайна сметка полякът съумя да спечели подаването си.

4:5 (пробив) - Григор се срина в най-неподходящия момент в мача. Българинът поведе с 30:15, но изненадващо бе обърнат до 30:40. Хуркач отново не чакаше втора покана и се възползва от получения скрит мачбол, доближавайки се на гейм от победата.

5:5 (пробив) - Гришо обаче не се отказа и успя да се върне в мача. Хуркач взе първата точка в гейма, но след това българинът записа три последователни точки и поведе с 40:15, осигурявайки си два брейкбола. Първият бе отразен от поляка, но при втория Григор възстанови равенството в сета.

6:5 - Безкомпромисен Григор Димитров в този гейм, спечелвайки подаването си на 15.

6:6 - В последния редовен гейм в мача Гришо имаше страхотен шанс да грабне победата, но не се възползва. Българинът се добра до равенство 40:40, а след това стигна до два мачбола, но и двата бяха отразени от Хуркач, който вкара двубоя в тайбрек.

7:6(2) - Тайбрекът започна без изненади за двамата сервиращи: Григор взе първата точка на свой сервис, а Хуркач веднага изравни на негов сервис. След това обаче полякът се пропука на втория си сервис и допусна минипробив - 2:1 за Гришо. Григор затвърди минипробива със стабилна игра от основната линия и две спечелени точки на свой сервис - 4:1. Нервите на Хуркач не издържаха и той допусна още един минипробив, след като изкара форхенд в аут - 5:1. Полякът взе следващия си сервис, но Григор не остави шансове в следващите си два начални удара и спечели тайбрека със 7:2.

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Григор Димитров ще се изправи срещу световния номер 14 Хуберт Хуркач на 1/4-финалите в Монте Карло, след като в четвъртък Гришо подчини 7-ия в света Каспър Рууд.

Хуберт Хуркач пък записа успех над испанеца Алберт Рамос-Виньолас на 1/8-финалите в два сета - 7:6(2), 6:2, за близо 90 минути игра. Толкова продължи и срещата на Гришо срещу Рууд.

29-ият в света Григор се е изправял веднъж срещу Хуркач - на Мастърс турнира в Индиън Уелс, който е на твърди кортове. Тогава българинът записа трудна победа в три сета, като в последната част се стигна до драматичен тайбрек.

Двубоят между Гришо и Хуркач е втори по програма след срещата на Алехандро Давидович Фокина и Тейлър Фриц, която се очаква да започне в 11.00 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички