Данийл Медведев постигна първа победа на Ролан Гарос в кариерата си


Данийл Медведев постигна първа победа на Ролан Гарос в кариерата си
Снимка: Getty Images/Guliver

1019 0

Световният номер 2 Данийл Медведев се класира за втория кръг на Ролан Гарос, след като надигра Александър Бублик от Казахстан с с 6-3, 6-3, 7-5 за около два часа игра.

Руснакът изостана с пробив в началото на откриващия сет, но моментално се окопити и на свой ред направи брейк за аванс от 4-2. До края на частта той реализира нов пробив и поведе в сетовете. Във втората част Медведев дръпна с 4-0 и не допусна изненада до края на сета. Третият бе най-равностоен, като Бублик дори поведе с 5-3 и сервираше, за да намали изоставането си.

Руският тенисист обаче не само върна пробива, но и направи нов такъв, след което сервира успешно за място във втори кръг. Там негов съперник ще бъде победителят от двубоя между американеца Томи Пол и австралиеца Кристофър О‘Конъл. Медведев счупи прокобата на Ролан Гарос, записвайки първи успех в Париж след четирите си поредни отпадания в първи кръг на надпреварата.

Напред продължи и Яник Синер. Поставеният под номер 18 в основната схема италианец победи представителя на домакините Пиер-Юг Ербер с 6-1, 4-6, 6-7 (4), 7-5, 6-4 и ще спори за място в трети кръг със сънародника си Джанлука Магер. Обрат от 0-2 сета постигна Стив Джонсън, който елиминира сънародника си Франсис Тиафо след 6-7 (5), 3-6, 6-4, 6-2, 6-1. За втори кръг прогресираха още Тиаго Монтейро, Филип Крайнович, Джон Иснър, Федерико Делбонис и Камерън Нори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички