Рафаел Надал каза това, което всички тенисисти искат да чуят преди Ролан Гарос


Рафаел Надал каза това, което всички тенисисти искат да чуят преди Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Guliver

1303 0

Рафаел Надал е истински хегемон на Ролан Гарос. Испанецът спечели последните четири издания на турнира, а сега ще опита да завоюва и трофей номер 14 на Откритото първенство на Франция. Преди началото му той даде интервю, в което каза това, на което всички останали тенисисти се надяват - че не е непобедим на турнира.

"За съжаление ситуацията не е такава. Никой не е непобедим, независимо за кой играч и турнир става въпрос. Това важи и за мен. Такава е реалността. Тази година загубих в Монте Карло, както и в Мадрид. Надявам се на Ролан Гарос това да не се случи. Вече имам изграден тактически план, но няма да го разкрия. Не мисля за това какво биха могли да направят опонентите, за да ме победят. Концентиран съм върху това какво трябва да направя аз, за да не загубя.

Току-що пристигнах в Париж и в момента мисля само за тренировките. Искам да свикна с кортовете, за да мога да се чувствам възможно най-комфортно, когато турнирът започне. След това ще видим какво ще се случи. Както винаги, целта ми на този турнир е да спечеля титлата, но за да постигна това трябва да се трудя непрестанно, ден след ден.

Много е трудно да отлича някоя от 13-те титли на Ролан Гарос, тъй като всички те са много важни за мен. Всяка една от тези титли има различно значение, защото е постигната в определен момент от кариерата ми – първата ми титла от Големия шлем, титла, която съм спечелил след като съм се завърнал след тежка контузия, с друга съм триумфирал след като съм загубил предходната година, след това десетата в турнира, а миналата година бе онази, с която изравних рекорда на Федерер. Не мога да отлича някоя, тъй като всяка от тях има специална сантиментална стойност" - заяви Надал.

А какво разказа българинът Димитър Кузманов за дебюта си на Ролан Гарос?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички