Циципас: От самото начало вярвах, че мога да победя великия Федерер


Циципас: От самото начало вярвах, че мога да победя великия Федерер
Снимка: Getty Images/Guliver

1279 0

"Няма как да опиша това, което стана, толкова съм щастлив". Това заяви на интервюто с Джон Макенроу след края на мача си с Роджър Федерер Стефанос Циципас. 20-годишният тенисист отстрани настоящия шампион в Мелбърн след четирисетова битка с 6-7 (11), 7-6 (3), 7-5, 7-6 (5).

"От самото начало повярвах във възможностите си, че мога да победя един от най-великите. Изпитвам дълбоко уважение към една от легендите на нашия спорт в лицето на Роджър Федерер. Наблюдавам го от шестгодишен, това е като една сбъдната мечта за мен – да изляза на корта и да го победя“, заяви той.

"Показах чудесен борбен дух, това се дължи и на публиката, на която благодаря за подкрепата. Излизах често на мрежата, за да го притискам максимално много. Повечето играчи в тура играят основно от дъното на корта, но аз наистина харесвам играта на мрежата“, завърши гъркът.

В спор за място на полуфиналите той ще се изправи срещу испанеца Роберто Баутиста Агут, който надделя в пет сета над миналогодишния финалист в надпреварата Марин Чилич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички