Биомедик обвини Рафаел Надал в брутална употреба на допинг


Биомедик обвини Рафаел Надал в брутална употреба на допинг
Снимка: Getty Images

3590 0

Реномираният германски лекар Фритц Цергел отдавна подозира, че Рафаел Надал използва забранени стимуланти в хода на своята славна кариера.

Медицинският експерт, който е специалист в Института за биомедицински и фармацевтични изследвания в Нюрнберг, разкри в интервю за германското издание Sport 1, че тенисът е начело в списъка от спортове, в които допингът е най-разпространен.

„Анаболните стероиди са класика в тениса, така че не съм изненадан от тази статистика. Следя събитията от десетилетия и имам ясна представа за всичко. Тенисът е сред Топ 5 начело при спортовете, когато става въпрос за допинг. Към него влизат зимните спортове, леката атлетика и колоезденето“, коментира Цергел.

„Причината е логична – интензивността на спортовете. Това не е спекулация, а отчитане на всички връзки в и извън турнриа“.

Начинът, по който Рафа Надал стигна до титла №14 в своята кариера на Ролан Гарос предизвика подозрение сред много фенове на спорта. Мнозина се зачудиха как е възможно човек, който преди мача твърди, че не може да стои на краката си от болка, а по време на срещата да „лети“ по корта и да играе брилянтен тенис, след като няма проблем при движенията си. Фритц не крие, че от дълго време вярва, че испанецът използва непозволени стимуланти, но го прикрива блестящо.

„Това е признак на ненормалност. Имам постоянни съмнения от това, което прави той и относно цялото негово възстановяване. Той идва от Испания, а това е страна, която не е известна със стриктното следване на тези неща“, посочи Фритц.

„Всички са добре проверявани и няма нередности. Освен това асоциацията защитава своиет звезди. Никога не се знае, но не вярвам това да стигне до обществото и може само да се съмнявате“, завърши той.

А какво признание направи Надал след мача с Джокович, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички