Рафаел Надал: Бих заменил титлата от Ролан Гарос за ново стъпало


Рафаел Надал: Бих заменил титлата от Ролан Гарос за ново стъпало
Снимка: Getty Images/Gulliver

2608 0

"Бих предпочел да загубя финала в неделя, но да получа ново стъпало. Животът е много по-важен, от която и да е титла". Така Рафаел Надал отговори на необичайния въпрос какво би избрал, ако пред него се появи вълшебен джин и му предложи победа във финала на Ролан Гарос или чисто ново стъпало.

Вчера Надал се класира за 14-ия си финал на Откритото първенство на Франция след победа над Александър Зверев със 7-6(8), 6-6 и отказване на германеца заради тежка контузия на глезена. През цялата си кариера испанецът е измъчван от хронична контузия на стъпалото (Мюлер-Вайс синдром), но в последната година проблемът се влошава и все по-често Рафа признава, че може да спре с тениса. Заболяването не само е нелечимо, но и дегенеративно - с времето и натоварването се влошава.

Рекордьорът по титли от Големия шлем разкри защо продължава да играе въпреки болката, която изпитва. "Не става въпрос, че искам да докажа нещо, а за това колко обичам това, което правя. Ако обичаш това, което правиш, продължаваш да го правиш. Това е."

"Когато съм достатъчно здрав, за да играя, обичам съревнованието, харесва ми да играя на най-добрите кортове в света и да се усещам конкурентен на моята възраст. Това означава много за мен. Кара ме да се чувствам горд и щастлив от свършената работа", допълни Надал в отговора на един от най-странните въпроси в кариерата си.

Още тенис новини четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички