Рафаел Надал - Каспер Рууд по ТВ: Къде да гледаме финала на Ролан Гарос?


Рафаел Надал - Каспер Рууд по ТВ: Къде да гледаме финала на Ролан Гарос?
Снимка: Getty Images

2244 0

Испанецът Рафаел Надал и норвежецът Каспер Рууд ще се изправят един срещу друг във финала на Откритото първенство на Франция днес. Двубоят на корт "Филип Шатрие" в комплекса Ролан Гарос започва в 16:00 часа българско време.

Надал, който преследва рекордна 14-та титла в Париж, за първи път от много време насам не бе сочен за фаворит за трофея преди началото на турнира, след като не спечели нито един от подгряващите турнири в Монте Карло, Барселона, Мадрид и Рим, но отново доказа защо е Краля на клея. Той имаше много тежък път до финала, като след три рутинни победи в първите три кръга надви 9-ия поставен Феликс Оже-Алиасим в пет сета, големия си съперник Новак Дожкович и номер 3 в схемата Александър Зверев.

От своя страна Рууд победи последователно Жо-Вилфред Цонга, Емил Руусувуори, Лоренцо Сонего, Хуберт Хуркач, Холгер Руне и Марин Чилич, като единствената му чиста победа дойде срещу Руусувуори, а срещу Сонего той трябваше да наваксва изоставане от 1-2 в сетовете.23-годишният тенисист достигна първия си финал в турнири от Големия шлем.

Рууд досега не се е изправял срещу своя идол Надал, но двамата познават играта си добре, тъй като норвежецът прекара няколко години в тенис академията на Рафа в Майорка.

Испанецът, който е спечелил всичките си 13 финала на Ролан Гарос досега, ще се опита да вземе рекордна 22-ра титла от Големия шлем и да увеличи преднината си пред Джокович и Роджър Федерер, които имат по 20. Двубоят Надал - Рууд ще бъде предаван пряко по Eurosport 1. 

Още тенис новини четете в Sportlive.bg. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички