Рафаел Надал с признание след мача с Джокович: Последните 3 месеца и половина не бяха лесни за мен


Рафаел Надал с признание след мача с Джокович: Последните 3 месеца и половина не бяха лесни за мен
Снимка: Getty Images

1593 0

Рафаел Надал поясни на какво са се дължали емоционалните му реакции след края на мача с Новак Джокович. Испанецът победи сърбина в зрелищен 1/4-финал на Ролан Гарос, който продължи над 4 часа!

"След края бях емоционален, защото последните три месеца и половина не бяха лесни за мен. Не искам да говоря за всички неща, през които преминах, но това не беше приятен период. Всичко това прави този мач още по-специален, без съмнение. Все още играя тенис именно заради такива вечери. Но все пак това е само четвъртфинал. Все още не съм спечелил нищо. Просто си дадох шанс отново да бъда на корта след два дни, да изиграя още един полуфинал на Ролан Гарос. Това означава много за мен", заяви веднага след края на срещата Рафа и каза следното относно предстоящия сблъсък (3 май) с Александър Зверев:

"Ако не играя добре и загубя този мач, това няма да е заради липса на концентрация. Имам достатъчно опит, аз не съм играч, който отива твърде нагоре или надолу емоционално. Мисля, че съм стабилен емоционално. Знам как работят тези неща. Сега трябва да се насладя на победата, защото това бе една прекрасна вечер за мен. Много емоционална. Но от утре започвам да мисля какво ще ми трябва, за да съм готов за този полуфинал".

"Това бе още един епизод от нашето съперничество. Ние много години сме играли в най-важните турнири, най-важните мачове, винаги е специално да се изправям срещу него. Днес бе само четвъртфинал, но въпреки това се получи супер класика", допълни още световният №5 по отношение на битката си с Джокович.

*Сърбинът прие достойно поражението си - прочетете коментара му (последвайте връзката)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички