Безпощаден Медведев не остави шансове на Григор Димитров за финал във Виена


Безпощаден Медведев не остави шансове на Григор Димитров за финал във Виена
Снимка: Getty Images

8584 0

Единственият българин в световния тенис елит Григор Димитров не получи никакви шансове срещу руснака Даниил Медведев и загуби с 0:2 сета (4:6, 2:6) в мач от полуфиналите на турнира от сериите ATP 500 във Виена. Бившият номер 1 бе безпощаден на корта и напълно категорично се класира за финала на турнира в австрийската столица.

Гришо, който записа три поредни победи на турнира във Виена, така и не намери начин, по който да се противопостави на дисциплинираната игра на Медведев. Руснакът не даде нито една точка за пробив на Григор - и очаквано, след като в предишните му три мача само веднъж му се наложи да отразява брейкбол.

Медведев успя да пробие Григор в петия гейм на първия сет, което се оказа достатъчно, за да спечели частта. На свой сервис руснакът почти не даваше точки на българина. Във втората част Медведев отново стигна до пробив в петия гейм, а след това направи още един пробив, с който ускори победата си.

Така Медведев се класира за пръв път на финал на турнира във Виена и ще очаква победителя от срещата Денис Шаповалов - Борна Чорич. Григор не игра лошо в мача, но просто не получи шансове срещу много силния руснак. Следващият турнир в програмата на Григор започва още другата седмица - Мастърс 1000 в Париж.

РАЗВОЙ НА МАЧА ГРИГОР ДИМИТРОВ - ДАНИИЛ МЕДВЕДЕВ

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Двубоят започна на сервис на Григор, който успя да спечели подаването си на 30. 

1:1 - Още от първия си сервис гейм Медведев влезе в обичайния си начин на игра с дълги и монотонни разигравания, а Гришо опита да избяга с разчупване на играта с бекхенд слайс, който обаче отиде в мрежата. След това руснакът допусна двойна грешка, но тя не му попречи да спечели гейма на 30.

2:1 - Още един гейм, в който Медведев взе две точки на сервиса на Гришо, но българинът спечели подаването си.

2:2 - Бърз сервис гейм за Медведев, спечелен на 15.

2:3 (пробив) - В петия гейм Григор бе пробит. Българинът имаше геймбол при 40:30, но Медведев успя да изравни, а след това с великолепно отиграване да си спечели точка за пробив. Руснакът веднага използва шанса и проби.

2:4 - Медведев затвърди пробива с нов бърз сервис гейм, спечелен на 15.

3:4 - Григор отново изтръпна на свой сервис, след като Медведев поведе с 30:40 и си осигури точка за пробив. Българинът обаче запази самообладание и отрази брейкбола, а след това спечели подаването си, за да запази шансовете си за обрат в сета.

3:5 - Даниил Медведев продължи да играе в ритъм, който бе непосилен за Григор. Българинът търсеше начин да пречупи играта на руснака, но той бе като робот, който пращаше безупречни удари по всички ъгли на корта.

4:5 - В този гейм Григор реши да разчупи играта и с излизане на мрежата, както и с къси топки до мрежата, с които матира Медведев. От основната линия обаче руснакът бе безпощаден. Даниил Медведев стигна до сетбол, но Гришо го отрази, а след това спечели подаването си, за да си даде още един шанс в сета.

4:6 - Медведев бе безкомпромисен на свой сервис и не даде нито една точка на Григор, за да затвори първия сет.

ВТОРИ СЕТ

1:0 - Гейм на 30 за Григор Димитров на старта на втория сет.

1:1 - Медведев продължи да сервира перфектно и отново не даде точка на съперника си на свой сервис.

2:1 - Медведев затрудни Гришо, като се добра до равенство 40:40, но Григор успя да стигне до нов геймбол и да го реализира.

2:2 - Нов експресен гейм за Медведев, спечелен на нула. Руснакът отново нямаше никакви проблеми на свой сервис, а "дългите" геймове са изцяло на сервис на Гришо.

2:3 (пробив) - Медведев отново нанесе удара си в петия гейм, подобно на първия сет. Руснакът се добра до две точки за пробив, като се възползва от втората, за да пробие Григор.

2:4 - Пробивът на Медведев бе затвърден със сервис гейм на 15.

2:5 (пробив) - Даниил Медведев успя да направи и втори пробив, с който да убие интригата в мача. Руснакът стигна до 30:40, но Гришо отрази брейкбола. След това обаче Медведев пак стигна до точка за пробив, която този път бе оползотворена.

2:6 - Медведев спечели подаването си на 30, за да спечели мача.

ЕТО КЪДЕ ДА ГЛЕДАТЕ МАЧА ГРИГОР ДИМИТРОВ - ДАНИИЛ МЕДВЕДЕВ

ПРЕДИ ПОЛУФИНАЛА МЕЖДУ ДИМИТРОВ И МЕДВЕДЕВ

След като записа три последователни загуби, Григор Димитров успя да излезе от кошмарната си серия на силния турнир във Виена, където вече има три поредни победи. Гришо тръгна с категоричен успех над бразилеца Тиаго Монтейро, след това преодоля и световния номер осем Андрей Рубльов, а на четвъртфиналите победи в три сета и американеца Маркос Гирон.

Бившият световен номер 1 Даниил Медведев, който понастоящем е четвърти в световната ранглиста, преодоля съпротивата на Николоз Басилашвили, Доминик Тийм и Яник Синер. Предстоящият двубой между Гришо и Медведев ще бъде под номер 6, като до момента руснакът има три победи, а българинът - две. Последната им среща бе на Индиън Уелс в края на 2021-ва, когато Григор спечели.

Нито един от двамата не е стигал до триумф във Виена. Победителят от срещата ще се изправи на финала срещу победителя от другата полуфинална двойка Денис Шаповалов - Борна Чорич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички