Анди Мъри мотивиран: Играта ми ще се подобри през новия сезон


Анди Мъри мотивиран: Играта ми ще се подобри през новия сезон
Снимка: Getty Images

1360 0

Британският тенисист Анди Мъри е уверен, че ще се завърне като по-добър играч за сезон 2022, след като завърши кампанията си тази година с трисетово поражение от Томи Пол в четвъртфиналите на турнира в Стокхолм.

Бившият номер 1 загуби откриващата част, преди да възстанови паритета – американецът обаче се оказа твърде силен за трикратния шампион в турнирите от Големия шлем и спечели след 6-2, 3-6, 6-3.

Мъри е в най-добрата си физическа форма от почти три години, участвайки в последователни турнири за първи път след Ю Ес Оупън през август. Появиха се знаци за това, че шотландецът може да си върне най-добрата форма и самият британец е обнадежден, че това може да се случи при усилена работа в следващите няколко месеца.

„Играта ми ще се подобри в почивката преди началото на следващия сезон – напълно наясно съм с нещата, върху които трябва да работя. Трябва да съм сигурен, че имаме добър план и че до януари тези подобрения ще са факт“, каза бившият номер 1 в света.

Куриозно: Анди Мъри влезе в "черния списък" на жена си, след като му откраднаха най-ценното

Сезонът на Мъри в ATP Тура приключи, но все още не е ясно дали той няма да играе още до края на календарната година. Той остави вратата отворена за късна повиквателна за тима на Великобритания за Купа Дейвис, където има все още едно свободно място.

34-годишният тенисист заяви, че не се чувства „разочарован“ от представянето си срещу Пол, но смята, че е „изоставал“ в повечето от разиграванията.

„Мисля, че успях да се справя със задачата да се върна в мача и да имам добър шанс за крайната победа, но в третия сет нито сервирах добре, нито посрещах добре. Просто се борех, не играх толкова добре. Но това е първият път от февруари насам, в който играя мачове в три поредни дни.

Тялото ми се чувстваше много добре, така че това е положително. Това е може би едно от нещата, които вероятно не съм правил достатъчно тази година – да играя последователни мачове, и там се крие причината за това, че спечелих“, завърши той.

Преди време Мъри беше признал, че постоянно му казват да се откаже от тениса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички