Анди Мъри: Постоянно ми казват да се откажа


Анди Мъри: Постоянно ми казват да се откажа
Снимка: Getty Images/Guliver

965 0

Един от най-знатните и успели тенисисти от последните години Анди Мъри продължава сериозната борба за кариерата си, която бе сериозно повлияна от контузиите на британеца. Той признава, че постоянно му се повтаря да се откаже, когато загуби мач, но въпреки това ще се бори.

Бившият №1 в света победи Робин Хаасе след обрат в мач от първия кръг на АТР 500 турнира в Ротердам. Това бе първият му успех на високо ниво от август 2020 година година, когато в първия кръг на US Open надделя в пет сета над Йошихито Нишиока.

"Не е лесно. След всяка загуба ми казват да се оттегля, че трябва да спра да играя, че съм свършил и че не ми е останало нищо или нещо подобно, всичко това е тъжно. Не е лесно. Чувствам сякаш играя за кариерата си всеки път, когато изляза на корта, което в известен смисъл е мотивация. Но това добавя и допълнителен стрес. Има допълнително съмнение заради това, че играя с метална тазобедрена става, което е трудно. Повярвайте ми, не е лесно. За мен сега е голямо предизвикателство, такова, което трябва да приема, но в момента не ми е лесно. Последните няколко месеца бяха доста трудни" - сподели Мъри.

Към момента британецът е под номер 123 в световната ранглиста при мъжете. Междувременно бе направена тежка прогноза за световния номер 1 Новак Джокович относно това кога ще се завърне в игра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички