Анди Мъри и Григор Димитров в задочен "спор" преди мача от US Open, Гришо отговори: Мач като всеки друг (ВИДЕО)


Анди Мъри и Григор Димитров в задочен "спор" преди мача от US Open, Гришо отговори: Мач като всеки друг (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3467 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще срещне бившият номер 1 в света Анди Мъри във втория кръг от US Open. Гришо показа колеблива форма на старта и допусна куп грешки, но със страхотен характер записа първа победа в кариерата си, след като изостава с 0:2.

В екипа на Гришо са Джейми Делгадо и Дани Валверду, като и двамата са работили години с Мъри. Британецът сподели преди срещата, че според него това би било голямо предимство за българския тенисист.

Какво сподели Анди Мъри за Гришо и предимството му?

"Играл съм доста мачове срещу бивши треньори. Мисля, че съм загубил само веднъж. Очаква се да е голямо предимство за него да разполага двама души, които са работили с мен през годините. Ще разберем скоро" - сподели Мъри.

Димитров обаче не бе на това мнение. Той призна, че няма да има по-различни "луди стратегии" и че ще се подготви както го прави за всеки опонент. Гришо посочи и любимия му мач срещу Мъри:

Какво заяви Григор Димитров преди мача с Анди Мъри на US Open?

"Играли сме много един срещу друг. 11 пъти. Не мисля, че има някакви тайни, които могат да ни кажат треньорите преди мача. Ще подходя като към всеки друг мач. Той играе все по-добре, изглежда по-развълнуван на корта. Очаквам да бъде много тежък мач. Сигурен съм, че всеки от двама ни ще подходи с една и съща нагласа. Да, треньорите ми Джейми и Дани в миналото са работили с Анди, но подготовката за предстоящия мач няма да бъде нещо по-различно в сравнение с останалите. Няма да измислим някакви луди стратегии, просто мач като всеки друг.

Всъщност, любимият ми сблъсък срещу Мъри е полуфиналът в Акапулко. Лесно е да играеш, когато си в зоната и всичко се получава. В Акапулко усетих, че имам предимство и спечелих в последователни сетове. За мен този двубой изпъква най-силно в съперничеството ни" - сподели Гришо.

Българинът със сигурност ще трябва да подобри играта си, ако иска да играе повече в последния за годината турнир от Големия шлем. В първия си мач допусна куп непредизвикани грешки, но въпреки това СуперГришо спаси мачбол (№3) по приказен начин с невероятно воле, което изправи всички на крака (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички