Григор Димитров: Пожелавам на всички играчи на тази възраст да се чувстват като мен, целя се в топ 10 и титла


Григор Димитров: Пожелавам на всички играчи на тази възраст да се чувстват като мен, целя се в топ 10 и титла
Снимка: GettyImages

3730 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров сподели интересни неща на пресконференцията си след старта на тазгодишното издание на US Open. Както е известно, Гришо допусна много грешки, но показа характер и записа първа победа в кариерата си, след като изостава с 0:2 сета.

Той съумя да обърне 25-годишния словак Алекс Молчан. Срещата продължи цели 4 часа и 40 минути, а Димитров спаси 3 мачбола. Впоследствие той призна, че е невероятно да чувства тялото си по толкова добър начин и да няма никакви болки, като пожела на всички състезатели да се чувстват така.

"Страхотно е, невероятно, нямам какво повече да кажа. Да чувствам тялото си добре, да нямам никакви болки - фантастично е. Пожелавам на всички играчи на тази възраст да се чувстват по този начин. Изненадан съм приятно, усилията се отплащат. Чудесно е за всички мои кондиционни треньори през годините да станат свидетели на подобно нещо. Мисля, че за първи път се връщам от 0:2 сета. Започнах да мисля по този въпрос и си спомних, че съм губил петия сет, но никога не го бях печелил.

Трябваше да издържа докрай. Първите два сета бяха много разочароващи. Усещах, че през повечето време контролирам играта, че бях по-активният на корта, но в същото време правех и повече грешки. Беше много обезсърчаващо, че не можах да използвам възможностите си и да поставя под напрежение неговите подавания. Сервирах добре, а не успявах да се възползвам от това. В един момент се чувствах много странно и се питах какво правя толкова грешно. В началото на третия сет си казах, че играя много добре и просто трябва да съм малко по-агресивен. Завърши 6-1, което беше добре за мен, защото спестих малко сили. Знаех, че той може да страда физически в четвъртия, но знаех, че той също е тежък опонент и няма да се откаже лесно. Петият сет беше просто някаква шега, нямам думи, абсурден" - започна той.

За финал на интервюто 32-годишният българин призна, че като приоритет за него в кариерата му към момента не е трофей от Големия шлем. Той цели да се завърне в топ 10 на световния тенис, както и да се върне към печеленето на титли.

"Отдавна не съм печелил какъвто и да е турнир, така че искам да си поставя постижима цел към момента. Не казвам, че не съм способен да триумфирам на "мейджър" надпревара, ако се движа добре и се чувствам уверен. Да, има играчи, които могат да ме победят, но има и много, които аз мога да победя. Би било страхотно да спечеля турнир от Шлема, но в момента целите ми са в друга посока. Приоритетите ми са завръщане в топ 10, спечелване на титла отново. Искам да започна оттам и впоследствие да придобия по-голяма вяра в себе си" - сподели още той.

Вижте повече за това как Григор Димитров оцеля на US Open след 5 часа, 5 сета, 3 спасени мачбола и 3 тайбрека.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички