СуперГришо: Да спасиш мачбол (№3) с вълшебно воле, изправило на крака ВСИЧКИ (ВИДЕО)


СуперГришо: Да спасиш мачбол (№3) с вълшебно воле, изправило на крака ВСИЧКИ (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3550 0

Световният номер 19 в тениса при мъжете Григор Димитров постигна успех на 32 години, какъвто не бе правил до момента в кариерата си. А именно - да спечели двубой, след като изостава с 0:2 сета. Това се случи срещу Алекс Молчан на старта на тазгодишното издание на US Open.

Както е добре известно, подобен обрат е възможен да се случи именно само на турнир от Големия шлем, където форматът е 3 от 5 сета. Димитров загуби първите два след два тайбрека, като и в двата сета се скъса да допуска непредизвикани грешки.

В третия сет отвя съперника си, за да се стигне до нов оспорван - четвъртия. Кулминацията, разбира се, дойде в петия. Той отново завърши с тайбрек, като 25-годишният словак бе изключително близо до победата. Преди това, в десетия гейм, Молчан имаше мачбол на сервис на Димитров, но не успя да се възползва.

В тайбрека на петия сет получи още два мачбола, единият от които на собствен сервис. Словакът поведе с 9:7 и за Гришо стана много трудно. Третият мачбол обаче бе отразен по приказен начин.

Българинът рискува и излезе на мрежата за атака, а Молчан свали топката в краката му. Въпреки това Димитров демонстрира отлична техника и пласира неспасямо стоп воле. Насладете му се чрез кадрите по-долу в материала. Вижте и повече за това как Григор Димитров оцеля на US Open след 5 часа, 5 сета, 3 спасени мачбола и 3 тайбрека.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички