Гордостта на родния тенис с велик личен успех! Григор никога не бе постигал това преди US Open!


Гордостта на родния тенис с велик личен успех! Григор никога не бе постигал това преди US Open!
Снимка: Guliver/GettyImages

7985 0

Григор Димитров е безспорно един от великите индивидуални спортисти в историята на българския спорт и със сигурност най-великият тенисист на България. Но дори след изумителните му успехи из цял свят, едно нещо винаги се е изплъзвало на българина. 

Не, не става въпрос за титла от Големия шлем, която е единствената, която няма в своя кабинет след триумфите на всички нива на ATP турнири - 250, 500, Мастърс и Финален Мастърс. Става въпрос за обрат от 0:2 в мач от "голямата четворка". 

Григор Димитров с невероятно постижение след 5-часов трилър

27 пъти Гришо не успява да спечели "загубен" мач 

Разликата от 2 сета в тениса е много трудна за наваксване и са малцина тези, успели да направят това, особено тези, които не са били №1 в света, или не са печелили титла от Шлема. Такъв беше и случаят с Григор, който в 27 мача от Големия шлем е изоставал с 0:2 в мачовете си и нито един път не бе съумявал да обърне развоя на тези дуели. 

Два пъти той бе достигал до решаващ 5-ти сет, но и в двата случая в крайна сметка губи. И така до US Open 2023. 

Великото постижение на Григор Димитров 

Родният представител изостана с 0:2 в сетовете срещу представителя на Словакия Алекс Молчан. Българинът загуби два поредни тайбрека и изглеждаше крайно недоволен от играта си. Но с воля, хъс, физическо превъзходство и много класни изпълнения той "вкара" дуела в решаващ 5-ти сет - за трети път в кариерата си. 

Григор Димитров не бе постигал обрат от 0:2 в кариерата си

В него Димитров премина през Ада - изпусна 6 точки за пробив, само и само за да бъде пробит от първата (и единствена) на своя опонент. При 2:5 ситуацията изглеждаше отчайваща за Димитров, но той не се предаде - стигна до пробив, 5:5 и отново вкара мача в тайбрек. 

В него той не само изостана, но трябваше да спасява и два мачбола. Гордостта на родния тенис обаче не трепна - спаси ги и двата, за да се добере до предимство на свой ред при 10:9. Секунди по-късно с мощен боен вик Гришо оповести на цял свят, че е победител - след 5 часа и невероятна драма Димитров спечели на US Open. Реализирайки за пръв път в кариерата си пълен обрат в мач от Големия шлем. Огромно браво на Гришо за волята и дано това е добра поличба за цялостното му представяне на Откритото първенство на САЩ! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички