Алкарас си осигури двубой с Григор Димитров, ето кога излизат на корта в Мадрид


Алкарас си осигури двубой с Григор Димитров, ето кога излизат на корта в Мадрид
Снимка: Getty Images

13087 0

Първата ракета на България Григор Димитров ще се изправи срещу световния номер 2 при мъжете Карлос Алкарас във втория си мач на Мастърса в Мадрид. Това стана факт, след като испанецът се наложи трудно над Емил Руусувуори в три сета - 2-6, 6-4, 6-2.

Алкарас, действащ шампион в надпреварата и поставен под номер 1 в схемата, загуби първата част от финландеца, който направи два пробива в подаването на световния номер 2.

Ключовият момент в срещата дойде в петия гейм на втория сет, когато скандинавецът имаше пет шанса за пробив, но Алкарас удържа сервиса си и след това стигна до брейк.

Това сякаш прекърши съпротивата на съперника, който загуби сета, а в третата част не показа това, което демонстрира в първия сет и половина на мача.

Димитров и младата звезда ще се изправят един срещу друг в неделя, 30 април, след 21:00 часа, според програмата. Българинът надви Грегоар Барер от Франция в два тайбрека и ще спори с Алкарас за място на 1/8-финалите.

Испанецът и родната тенис звезда са се изправяли един срещу друг само веднъж досега. Това се случи на Мастърса в Париж миналата година, като Алкарас спечели с 6-1, 6-3. Двамата дори тренираха заедно преди старта си в Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички