Сигурен ли бе финалът в Монте Карло, преди Рафаел Надал и Карлос Алкарас да се откажат?


Сигурен ли бе финалът в Монте Карло, преди Рафаел Надал и Карлос Алкарас да се откажат?
Снимка: Getty Images

1804 0

Феновете на тениса бяха поразени от много тъжни новини около предстоящия турнир в Монте Карло, част от сериите "Мастърс 1000". Той ще се проведе в периода 8-16 април. На него обаче няма да вземат участие две ключови фигури.

Едната, разбира се, е Рафаел Надал. Испанецът е 11-кратен шампион в състезанието - пълен рекордьор. Кралят на клея обаче все още не е възстановен от контузията си, заради която загуби и мястото си в топ 10 за първи път от 2005-а година.

"Привет на всички! Все още не съм готов да се състезавам на най-високо ниво. Няма да мога да играя в един от най-важните турнири в моята кариера, а именно Мастърса в Монте Карло. Към момента няма гаранции, че отново няма да се контузя, ако реша да се състезавам и затова продължавам с подготвителния си процес, надявайки се скоро да се завърна" - написа той в социалните мрежи.

Другата много тъжна новина е, че и Карлос Алкарас няма да участва. Младият препълнен с талант испанец се завърна от контузия неотдавна, но получи нов проблем при последния си мач срещу Яник Синер. Мнозина вярваха, че именно това е потенциалният финал за Монте Карло - Надал и Алкарас.

"След като прекарах два месеца в чужбина, съм щастлив да се завърна у дома, но същевременно изпитвам тъга, тъй като завърших последния си мач в Маями с физически дискомфорт. Днес посетих личния си доктор Лопес Мартинес в Мурсия и след прегледа се оказа, че няма да мога да се състезавам в Монте Карло, където планирах да открия своя клей сезон" - написа Алкарас в социалните мрежи. Напомняме, че при последното обновяване на ранглистата Джокович отново измести Алкарас от първото място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички