Жалко: Григор Димитров и Де Минор загубиха още в 1-вия си мач в Мадрид


Жалко: Григор Димитров и Де Минор загубиха още в 1-вия си мач в Мадрид
Снимка: Getty Images

1386 0

Най-добрият тенисист на България и първата ракета на Австралия - съответно Григор Димитров и Алекс де Минор, напуснаха надпреварата на Мастърска в Мадрид по двойки, след като загубиха от Натаниел Ламънс и Джаксън Уитроу.

Американците, които се състезават само на двойки, спечелиха в два сета - 7:6(5), 7:6(5) в отделните части. Развоят можеше и да е много по-различен, но в първия сет Димитров и Де Минор пропуснаха два поредни сетбола в тайбрека.

Срещата продължи 1 час и 47 минути, като бе равностойна почти през цялото време. В първата част си размениха по един пробив, за да стигнат до тайбрека. Именно тогава бе пропиляна преднината от 6-4, когато бе пропуснат сетбол и не собствен сервис.

Във втория сет американците пробиха още в първия гейм, а пробивът бе върнат в последния възможен момент - когато те сервираха за спечелването на мача. Тогава Гришо и Де Минор поведоха с 40:15 и пробиха от последния опит.

В следващия гейм американците пропуснаха две точки за пробив и това бе ключово, за да стигна срещата до още един тайбрек. В него двата тандема бяха много равностойно и вървяха точка за точка без нито един минипробив. Първият такъв дойде точно за 7:5. 

За българина все пак предстои по-важното - състезанието на сингъл. Ясно е и кой е първият съперник на Григор Димитров на Мастърса в Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички