Безупречен Карлос Алкарас приземи Холгер Руне и си осигури място на полуфинал на Уимбълдън


Безупречен Карлос Алкарас приземи Холгер Руне и си осигури място на полуфинал на Уимбълдън
Снимка: Getty Images

1970 0

Карлос Алкарас успя да се наложи над Холгер Руне в мач от 1/4-финалите на Уимбълдън. Испанецът победи 3:0 (7:6(3), 6:4, 6:4) сета своя опонент и по този начин си осигури среща с Даниил Медведев на полуфинала в Лондон.

Първият сет започна с шанс за пробив на Руне още в първия гейм, но Алкарас запази самообладание и затвори подаването си. След това двубоят вървя гейм за гейм и испанецът надделя в тайбрека.

Във втория сет срещата продължи гейм за гейм, докато Алкарас не проби в деветия сет и взе нещата в свои ръце. Последва безупречен гейм, спечелен с 40:15, в който Карлитос поведе с 2:0.

В последната част Руне загуби сервиса си за 3:2 и даде страхотен шанс на Алкарас да пробие още веднъж в деветия сет, но това не се случи, след като датчанинът спаси точка за пробив. В крайна сметка, Руне се бори здраво в последния гейм, но Карлитос затвори мача подобаващо, побеждавайки с 3:0.

Хубаво е да се спомене, че и Алкарас се превръща в най-младия тенисист, който ще играе на полуфинал на Уимбълдън след 2007 година насам. Припомняме, че Карлитос е едва на 20-годишна възраст. На 1/2-финалите испанецът ще мери сили с Даниил Медведев, който се справи с Кристофър Юбанкс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички