Алкарас за Руне: Познаваме се от 12-годишни и имаме много прекрасни спомени


Алкарас за Руне: Познаваме се от 12-годишни и имаме много прекрасни спомени
Снимка: Getty Images

2217 0

Световният №1 в тениса при мъжете – Карлос Алкарас, ще се изправи срещу Холгер Руне в ¼-финален сблъсък на „Уимбълдън“. Мачът между двамата 20-годишни топ тенисисти ще е утре.

Карлитос разказа дългогодишното си познанство с датчанина, който се превърна в палача на Григор Димитров на тазгодишното издание на турнира от „Големия шлем“ в Лондон.

"Мачът определено трябва да е интересен. Имаме много прекрасни спомени. Познаваме се от 12-годишни. Не сме си писали, но се познаваме добре. За първи път го видях на турнир в Майорка, когато бях на 11 или 12 години. Поговорихме си малко. Помня точно, че това беше първият турнир, на който играхме заедно. Това е първият ми спомен за него", разказа Алкарас, цитиран от пресслужбата на "Уимбълдън".

Той се класира за първи път в Топ 8 на турнира след победа над финалиста от Уимбълдън 2021 италианеца Матео Беретини с 3:6, 6:3, 6:3, 6:3. Руне пък обърна Гришо след  3:6, 7:6 (8:6), 7:6 (7:4), 6:3.

ВИЖТЕ ОЩЕ: След обрат: Алкарас ще дебютира на ¼-финал на „Уимбълдън“ и си осигури среща с палача на Григор Димитров (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички