Алкарас: Григор е топ играч на всяка настилка, особено на трева


Алкарас: Григор е топ играч на всяка настилка, особено на трева
Снимка: Getty Images

6509 0

Полуфиналистът на турнира в Куинс Клъб - Карлос Алкарас, похвали съперника си в четвъртфиналите - Григор Димитров. Снощи първата ракета на България загуби от испанеца и в третия си мач срещу него в кариерата.

"Работата, която свърших, мачовете, които изиграх на високо ниво, ми помогнаха преди този труден двубой. Григор е топ играч на всяка настилка, особено на трева, той усеща топката много добре. Аз просто играх много силно от началото до последната топка", каза Алкарас след мача.

В спор за място на финала той ще се изправи срещу американеца Себастиан Корда, който надигра Камерън Нори в два сета. Предвид другите двама полуфиналисти в надпреварата - Холгер Руне и Алекс де Минор, всички останали в турнира са под 25-годишна възраст.

"Страхотно е да играеш срещу младите играчи като мен. Това е сегашното поколение, ние поставяме стандартите и ще играем много мачове помежду си - ще бъде наистина забавно", посочи световният номер 2.

В Куинс Алкарас записа първия четвъртфинал и вече и полуфинал в кариерата си на тревни кортове. Младият талант се класира за осмия си полуфинал от девет турнира, в които е участвал през сезона - единственото му ранно отпадане дойде в третия кръг на Мастърса в Рим. А ето какви са плановете на Григор до "Уимбълдън".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички