Григор Димитров проговори за сблъсъка с Алкарас и направи любопитно признание


Григор Димитров проговори за сблъсъка с Алкарас и направи любопитно признание
Снимка: Getty Images

6928 0

Гордостта на България в тенисаГригор Димитров очаквано сияеше след днешната си успех над аржентинеца Франсиско Серундоло на 1/8-финалите на АТР 500 турнира в Куинс, Лондон. Гришо се класира за четвъртфиналите в надпреварата, където ще се изправи срещу поставения под №1 в основната схема Карлос Алкарас.

Димитров има спечелена титла от турнира Куинс Клъб. Той триумфира с трофея през 2014 година.

Григор Димитров, напълно логично, бе в много добро настроение след днешната победа над Франсиско Серундоло. Българинът бе на път да изпусне контрола върху двубоя, допускайки обрат от 3-1 във втория сет, но въпреки това успя да си върне инициативата и да се класира за четвъртфиналите на ATP 500 турнира в Куинс.

Много съм доволен от нивото, което показах днес. Условията не бяха никак леки, защото на моменти бе доста ветровито. Освен това Франсиско е страхотен играч и талантът му е неоспорим. Във втория сет бях в трудна ситуация, но в последните няколко гейма взех правилните решения“, обяви Гришо.

„Да, участието в квалификациите определено ми помогна много. Хубаво е, че имах възможността да дойда няколко дни по-рано и да се подготвя. Това, че изиграх още няколко мача, също оказа много позитивно влияние върху формата ми“, обясни Димитров за решението си да стартира от квалификациите в надпреварата.

Карлос е много млад, но въпреки това играе невероятен тенис и вече е шампион от „Големия шлем“. Няма какво толкова да се каже в това отношение. Няма да играя срещу него за пръв път. Сега обаче условията ще са различни. Ще подходя така, както към всеки друг мач. Ще дам всичко от себе си и ще видим какво ще се случи“, коментира в интервюто си Григор и предстоящия двубой с Карлос Алкарас.

ВИЖТЕ ТУК КАК ГРИШО СТИГНА ДО СБЛЪСЪКА С АЛКАРАС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички