Алкарас посочи кой има най-голям шанс да спре Джокович на Уимбълдън


Алкарас посочи кой има най-голям шанс да спре Джокович на Уимбълдън
Снимка: Getty Images

10834 0

Втората ракета при мъжете - Карлос Алкарас, сподели мнение за това кой може да попречи на Новак Джокович да спечели Уимбълдън. Ако сърбинът го направи, ще е взел трофеите от всички турнири в Голям шлем през сезона.

Испанският тенисист игра срещу световния номер едно на полуфинала на "Ролан Гарос", но не успя да му се противопостави.

"Винаги казвам, че вярвам в своите способности да спечеля всеки турнир, в който участвам. Но ако трябва да бъда честен, на трева е малко по-трудно да го направя, защото нямам достатъчно опит и в мачовете винаги съм малко ограничен заради това.

И, разбира се, Новак Джокович, както и Роджър Федерер, е един от най-добрите тенисисти, които някога са играли на тревни кортове. Така че ще е доста трудно да победя", заяви Алкарас, цитиран от "Евроспорт".

"Ник Кирьос вече игра финал на Уимбълдън, той е много добър на трева. Не казвам, че аз не съм способен да победя Новак, но мисля, че тук имам по-малки шансове, отколкото на други настилки. Мисля, че Кирьос има по-големи шансове да победи Новак, отколкото всеки друг играч", завърши младият испанец. А ето защо по-рано Кирьос "скочи" на Алкарас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички